Sandras

Dags För Egoboost

Kategori: Tankar

läste en artikel i tidningen nyss, tänkte dela med mig om vad det stod. Håll till godo tjejer ;)
om ni vill läsa hela atikeln hänvisar ja till aftonbladet.

1. Omvärdera begreppet
Bli tillfreds med begreppet. Först steget för att egoboosta sig själv är att omvärdera begreppet ego och fylla det med något positivt. Det går att hitta ett sunt mellanläge där man varken är en grå mus eller blir en hopplös människa som alla tar omvägar kring. Ego kan oxå betyda att man tar för sig, vet sitt värde och står upp för sina åsikter samtidigt som man är bra på att samspela med andra.

2. Välj en förebild
Skaffa bra förebilder. Vem kan naturligt det som jag vill kunna? Välj ut någon eller några personer, kändis eller ur din omgivning, och fråga dig hur han/hon hade gjort i olika situationer. välj sedan ut det som passar dig.

3. Välj en dålig förebild
Låter lite konstigt... men känner du någon konstant negativ människa eller någon som bara trycker ner sig själv hela tiden? Det kan oxå ge dig tankeställare och ideér om hur du borde göra istället. Observera din omgivning!

4. Ta små steg
Börja egoträna i små steg.. Prova att exempelvis säga "nej, det passar inte mig just nu" Sätt upp gränser för omgivningen om du hellre vill gå och träna än lyssna på någons ältande.

5. Stå på dig
...och fortsätt med större. Stå på dig istället för att hålla med alla andra. I skolan eller på jobbet: ta på dig ett projekt eller driv en fråga trots att det känns lite läskigt.

Ha en underbar fredagkväll. puss

Kommentarer


Kommentera inlägget här: